Translate

20 november 2010

Heartconsciousness - Kiesha Crowther

Här kommer en enkel sammanfattning av en intervju, som jag med  hela mitt hjärta rekommenderar er att lyssna på, med amerikanskan Kiesha Crowther som kallas för "A Wisdomkeeper" och "The Little Grandmother". Denna kvinna reser runt i Europa för närvarande.

Hon anser att orsaken till att världen ser ut som den gör idag är att vi varit "mindconscious" - levt i våra sinnen under en mycket lång tid. Konsekvenserna av detta har lett till krig, svält, miljöförstörning osv.  Hon vill att vi ska börja leva "heartconscious" istället, för att en förändring ska ske i vår värld och för att vi ska bli hela som människor.

Hur gör vi då rent konkret? Det handlar om att hitta något som gör dig glad, att lyssna på musik, vara i naturen eller vad som helst du väljer att göra som ger dig glädje. Ju mer glädje du upplever, desto lättare blir det för dig att sluta leva enbart utifrån ditt sinne. Vi behöver öppna våra hjärtan, fråga våra hjärtan, lyssna på våra hjärtan och agera utifrån våra hjärtan. Först då sker en förändring som även påverkar vår värld i det stora hela.

Hur vet man om svaren man får från sin själ är de rätta?  Hur vet man om en människa är sann och pratar utifrån sitt hjärta? Jo, menar Kiesha, svar som kommer från hjärtat gör dig lugn och glad, är det inte så blir du förvirrad, orolig och mår inte bra.

Det optimala: "to connect the mind with the heart".

Lyssna på Kiesha genom att klicka på länken nedan:



Kiesha Crowther



2 kommentarer:

  1. I dag är jag lugn och glad :)
    Lyssnar på radio och håller på och plockar.
    Exakt precis vad jag vill göra nu. På riktigt!

    Ha en riktigt skön söndag ni också!

    kram

    SvaraRadera
  2. Vad bra Lisbet för då är du i ditt hjärta!

    Vi gör också det vi känner för!

    kram

    SvaraRadera