Translate

26 januari 2011

Pluto - kontroll och manipulation

Pluto, 284 kB animated artistic GIF Picture!Trots att Pluto klassas som en dvärgplanet, befinner sig längst bort i vårt solsystem och tar 248 år på sig att gå runt Solen, fångar vi människor upp dess vibration. När jag tolkar ett horoskop är det Plutos placering och dess aspekter som visar på en människas kontrollbehov.

Att ha kontroll är positivt i de situationer då det är nödvändigt för att våra liv ska fungera praktiskt.

Att manipulera för att få sin vilja igenom, är däremot inget önskvärt beteende.

Manipulation är en indirekt handling, som man sällan är medveten om själv. Andra är desto mer medvetna om en person som manipulerar. Man får lätt en känsla av att dräneras på sin energi i denna persons närhet..

Jag har träffat en hel del kvinnor som levt med män som har psykopatbeteenden. Det är en mardröm att ta sig ur en sådan relation. Den tidiga störning som psykopater lider av, innebär att de inte klarar av att leva ett normalt liv i en nära relation. Att kontrollera och manipulera är istället ett naturligt beteende för dem.

De flesta människor kontrollerar och manipulerar i olika grad. Vill vi förändras bör vi lära oss att släppa taget om vissa saker och reflektera över våra rädslor. Ingen lätt uppgift, men nödvändigt om vi ska kunna leva i hälsosamma relationer. Ett sätt är att möta rädslorna vi bär på. En svår men nödvändig uppgift om vi ska kunna befria oss från vårt destruktiva kontrollbehov och därmed utvecklas.

1 kommentar:

  1. Hälsningar från mej som idag njuter av plus två grader och takdropp. Hoppas solen visar sej på eftermiddagen!
    kramar

    SvaraRadera