Translate

10 januari 2011

Kärleken till Malta växer


En kaffe i solen vid strandpromenaden
Att dricka kaffe i solen en måndagsförmiddag med ett blått hav som utsikt är underbart. Att i lugn och ro handla middagsmat och välja bland fina närproducerade råvaror är ett lika stort nöje som att tillaga dem.

Vi möter en stor vänlighet här på Malta, oberoende av om det är en bankman, servitör eller granne. Vi känner oss välkomna vart vi än går. Malteserna har lidit mycket under de olika folken som styrt dem, kanske är det en av orsakerna till den ödmjukhet vi möter.

Trots att ön är liten finns det mycket att utforska. Malta består av sex öar, men bara tre av dem är bebodda. Gozo är en av dem vi ser fram emot att besöka.

Det finns mycket gammal historia från ön. En av Maltas viktigaste historiska händelser ägde rum år 60 e Kr när apostlarna Paulus och Lukas led skeppsbrott utanför ön, i det område som nu kallas S:t Pauls Bay. Apostlarna var på väg till en rättegång i Rom där Paulus skulle begära nåd inför Caesar. Paulus tillbringade vintern i en grotta och predikade kristendomen och började omvända öborna.

Per tittar på ett vackert hus
 

Här bor Tschaikowsky!



Vackra husfasader

En trevlig man som var pratsugen

Att laga mat med bra råvaror är glädjefyllt
 Under åren har mitt intresse för att laga god och näringsrik mat ökat. Under den senaste tiden har det skrivits mycket om LCHF kost och det gläder mig eftersom naturliga fetter och råvaror ingår. Inga lightprodukter och inget margarin finns i vår kost längre. Grädde och smör ska det vara!

Jag rekommenderar verkligen dr Annika Dahlqvist blogg: http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/ Hon brinner för denna mat och har givit ut flera kokböcker med fina recept. Många äter sig till en god hälsa med hjälp av hennes kost. Diabetiker får jämnare blodsocker och många går ner i vikt.

2 kommentarer:

  1. Tack för alla underbara bilder från Malta!
    Ser framemot att åka dit på semester nån gång. Jag vet av egen erfarenhet att Dahlqvist diet är jättebra!
    Ha det skönt!

    SvaraRadera
  2. Tack Anelia! Mera bilder kommer, det lär vara väldigt vackert på de öarna intill Malta med blågrönt vatten.

    Ha det skönt själv!

    SvaraRadera