Translate

15 januari 2011

Det gäller att följa reglerna...


Bilden tog vi på en bana på Borneo
Vi människor är lika. Nu tänker jag framför allt på oss européer. Efter att ha bott i längre perioder i Frankrike och nu på Malta, inser jag att vi har mer likheter än olikheter. Malteserna har en lång historia, som sträcker sig 7000 år tillbaka i tiden. De är stolta att vara en del av Europa och över den blandning av olika folkslag som de består av.

Den maltesiske kille som bytte ut vårt modem idag, påstod att han kunde lära sig svenska på tre månader, eftersom maltesiskan har influenser från så många olika språk. Oj, tänkte vi, det var en självsäker typ. För oss låter maltesiskan mest som hebreiska...

De få olikheterna handlar om golf. Över en halv miljon svenskar spelar golf. Det gör Sverige till en av världens mest golftäta länder. Det innebär också att man ofta har ett avslappnat förhållande till golf och golfen förknippas inte heller med snobberi.

Det är lite annorlunda på Maltas enda bana http://www.royalmaltagolfclub.com/, som grundades redan 1888, när Malta tillhörde Storbritannien. Därför är klubben naturligtvis influerad av brittiska etikettkoder. I går spelade vi på banan för första gången. Vi spelade med två schweiziska män, som är medlemmar i klubben. Det var en positiv upplevelse och något snobberi såg vi inte. Banan är väldigt grön med många små och större palmer, solen skiner oftast och spelet fungerade bra. Vi bestämde oss för att bli medlemmar om det var möjligt.

När vi informerade oss om vad som krävdes, fick vi till svar att det finns en väntelista. Det lät lite nedslående. Men plötsligt kom vi ihåg att den fastighetsförmedlare vi träffade i somras berättade att hennes man är viceordförande i klubben. Vi skyndade oss att ringa henne och då gick det undan. Redan på måndagkväll ska vi träffa The Main Committee över en drink. Då kommer vi att få presentera oss och bli presenterade för klubben. Klädsel: causual. Jag tolkar det som att vi kan komma i vardagskläder.

Vi får hoppas att vi duger som medlemmar.

Ja, vad gör man inte för att få spela lite golf?!

Denna bild tog vi på en bana, som var full med kängurus, utanför Melbourne


3 kommentarer:

  1. Har varit lite frånvarande denhär veckan. Mycket allt möjligt. Varit i jobb en vecka och det passade riktigt bra med helg nu.
    Hoppas ni accepteras som medlemmar i klubben! Jo, det gör ni nog :)
    kram

    SvaraRadera
  2. Jo, uteserveringen får vänta en tid. Kände du igen den? Där flickorna övergav oss :)
    kram

    SvaraRadera
  3. Nej, det gjorde jag inte. Den var helt oigenkännelig...

    SvaraRadera