Translate

30 januari 2011

Mod

I vissa situationer i livet krävs det mycket mod för att stå för den man är. Det är ofta lättare att vara kvar i gamla mönster, värderingar, relationer och kompromissa med sin egen sanning, än att ta obekväma beslut.

Det är en sak att möta någon på halva vägen, att förstå en ståndpunkt olik vår egen och att arbeta för en harmoni dem emellan.

Det är något helt annat att ge vika och bedra sin egen sanning.

De flesta av oss vill inte vara annorlunda än andra, vi vill få bekräftelse av våra familjer och vänner och vara "normala," men på bekostnad av vad?? Jo, våra sanna jag, genom att vi kompromissar bort och bedrar oss själva, genom att inte våga stå för det vi är.

Under den gångna veckan berättade Aryel i sin blogg om Lotta Alsér, som lyssnat på ett tal Deepak Chopra höll för människor som jobbar på Wall Street i New York. Hans nya bok Soul Leadership betonar vikten av vi börjar prata om det som verkligen betyder något; om själen, om meningen med livet, människors livskraft, syftet till att vi gör olika saker osv. Hur ska vi annars kunna förändra oss själva, politiken, näringslivet och världen? För Lotta innebar innehållet i hans tal att hon ytterligare stärktes en bit på vägen till att vara sann mot sig själv och stå för den hon är.

Under den gångna veckan har jag stött på flera människor jag beundrar, bl a två finlandssvenska kvinnliga läkare i Österbotten som öppet berättar att de lever i en homosexuell relation, har utbildat sig i healing och står för att de vågar pröva nya saker för att hjälpa sina patienter.

Det finns många modiga människor ute i världen, men vi behöver bli fler!!!

4 kommentarer:

  1. Du förklarar det så enkelt och bra. Så självklart det borde vara för alla att våga stå för allt de är, enligt en personlig sanning.
    Det modiga består i att stå kvar när och om de personliga valen ifrågasätts, när och om de bespottas, hånas och hängs ut som något som inte passar in. Ändå finns det alltid plats för allas sanning om vi människor öppnar för det. Modet blir till rikedom när det bekräftas och inspirerar andra att erkänna sig själva.

    Att hålla tillbaka delar av sig själv, i rädsla för att inte "passa in", kan vilseleda oss på vägen genom livet och försätta oss i situationer som slutligen utmanar oss, kanske till och med tvingar oss, att stå för den vi är.
    Vi kommer liksom inte undan :) om vi har för avsikt att må bra och leva fullt ut.

    Tack för ett inspirerande och högaktuellt inlägg!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. This is my kind of post.... :) den gilla jag.

    Jag skulle däremot byta ut "den vi är" mot "den vi vill vara". Men du har säkert dina anlednigar till varför du väljer att använda det första uttrycket.

    Mer sånt här skulle jag uppskatta att snubbla över...

    /
    Mr Wicked Intentions :)

    SvaraRadera
  3. Tack Kristoffer!

    Kul att du gillar mitt inlägg, alltid tacksamt att få respons.

    Apropå "den vi är": är det inte så att vi alltid är den vi är, och extra mycket om vi är sanna mot oss själva.

    Ska fortsätta vara kreativ så du har något att snubbla över...

    Good intentions:)

    SvaraRadera