Translate

15 november 2010

Att leva tidlöst

Efter att vi befunnit oss i Frankrike i drygt två månader är det lätt att ibland få en känsla av tidlöshet. Det känns ibland om om tiden står stilla eller är oändlig. Det finns ingen början och inget slut. Ibland får vi fråga varandra vad det är för veckodag. Det är inte så att vi är helt avskärmade från verkligheten. Vi har alla tevekanaler vi behöver och internet och lever med människor runt omkring oss.

Orsaken till tidlösheten beror nog på att vi inte upplever några krav från omgivningen, vi har inget arbete, inga måsten och inga tider att passa. Vi vet att de krav som eventuellt uppstår är våra egna. Detta är en nyttig upplevelse där vi testas på olika sätt och får träna oss på att bara vara...en form av meditation där vi successivt får perspektiv på saker som vi tidigare tyckt varit viktiga.

Det är fantastiskt att varje morgon ha möjlighet att planera dagen som vi själva vill, eller inte planera...bara vara och följa flödet och göra det vi känner för...det som händer ibland är att en sprittande kreativitet infinner sig som gör att jag inte vet vilken ända jag ska nysta i ...det är lycka för mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar