Translate

9 november 2013

Ett fantastiskt vackert land

Under gårdagen anslöt vi oss till en svensk grupp, Bussresan Direkt som landat i Kapstaden. Vi befinner oss nu i området runt Stellenbosch och upplever helt andra vyer och annan natur än vid havet. Här är så otroligt vackert, så det går inte att beskriva. Jag är så glad och tacksam att få uppleva detta.

Stellenbosch, Somerset och Franschhoek är kända för sina fina vingårdar. I gruppen från Sverige medföljer vinexperten Kaj Ströberg från Landskrona (www,kajstroberg.se) Han har kontakter här i landet och det innebär att vi får tillträde till de mest kända vingårdarna i området. Vi har redan besökt ställen som Vergelegen, Boekenhoutskloof och Moreson.
Utsikt över bergen och golfbanan där vi bor. Kleine Zalze Lodge

Ett stort kamferträd från 1700.

Upp och nedvända världen. Solen går upp strax efter kl 5 på morgonen. Det är försommar och rosorna blommar för fullt

Denna svåruttalade vingård besökte vi idag. Namnet har holländskt ursprung. Zulu, xhosa, afrikaans och engelska är de vanligaste språken i landet, men de flesta förstår och pratar engelska.

Små små druvor, som är mogna i februari

Vår förträfflige vinexpert Innocent på vingården. Han var såå stolt över ställets goda viner.

Ett eukalyptusträd
Stora förändringar sker i Sydafrika, efter strejker och förhandlingar är minimilöner för anställda inom jordbruk är fastställda. Minimilönen är nu 105 rand per dag, vilket motsvarar cirka 75 kronor.

2 kommentarer:

  1. Härliga bilder från Sydafrikas vackra natur! Om ni smakar några riktigt goda viner så skriv gärna vad dom heter. Kanske kan vi köpa dom på systembolaget. Jag tror ni uppskattar Kaj som har varit Munskänkarnas ordförande i Landskrona i många år. Han är ju så härligt positiv och så långt från snobb man kan komma. Jag sa till Jan att nästa år MÅSTE vi följa med Lennart på hans resa dit, om han nu gör ännu en.Då är vi ju båda lediga och livet är kort! Ha det fortsatt underbart bra! Kram från oss, Elvis och Tolvis :-)

    SvaraRadera
  2. Hittills har både Per och jag uppskattat golfspelarens Ernie Els viner mest. Men spännande att besöka så skiftande ställen. Skriver inte så mycket om druvor och dylikt för det är SÅ mycket information att ta in. Men Kaj är jätteduktig! Det är en fantastisk resa. De kommer allt att göra en ny nästa år, om allt fungerar! Kram

    SvaraRadera