Translate

18 oktober 2011

Vad innebär det att tolerera?

När vi människor tolererar något, tillåter vi inte. Det är två skilda saker. En person som tolererar upplever en negativ känsla. En person som tillåter upplever inte en negativ känsla. Det är en oerhört stor skillnad för friheten består av frånvaron av negativa känslor. Man kan inte uppleva frihet samtidigt som man upplever en negativ känsla.

Tolerans kan tyckas vara till fördel för andra, eftersom du inte hindrar dem från att göra det de vill göra. Men tolerans är inte till fördel för dig, för när du tolererar upplever du fortfarande negativa känslor och attraherar fortfarande negativa saker. När du däremot tillåter, drar du inte längre till dig det oönskade, utan istället känner du lycka och glädje.

Nu kanske någon uttrycker: ska vi inte bry oss om människor som har problem? Naturligtvis! Men vill vi vara till hjälp ska vi inte, fästa blicken på problemet, utan på hjälpen! När vi söker efter en lösning upplever vi en positiv känsla, men när vi iakttar problem upplever vi en negativ känsla.

Vi är till stor hjälp för andra om vi tar reda på vad de vill uppnå och, med uppmärksamhet och uppmuntran på det, sporrar dem att sträva ditåt. Men när vi ser någon som är "drabbad" och talar med honom om just det han inte vill ha, med beklagan och medömkan, vad gör vi då???  Jo, vi upplever en negativ känsla och bidrar till just det som plågar honom och förstärker vibrationen så att det oönskade kommer som ett brev på posten.

Varför inte föreställa den "drabbade" som fullt frisk, glad och lycklig och framgångsrik istället?!

4 kommentarer:

  1. Så fint du skriver om de sanna universella lagarna! Det är ju precis så det fungerar.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Kloka ord!!!
    Hoppas ni har det bra!
    kram

    SvaraRadera