Translate

17 januari 2012

Tillfälligheter, eller...

Varsågoda, en skål med närplockade clementiner!
Vi kan välja att se på det som händer i livet som tillfälligheter eller så kan vi välja att förundras över hur sinnrikt den oändliga intelligensen fungerar. Själv är jag övertygad om att livet är så mycket mer än det vi ser och förstår.

Att leva med ett öppet sinne förgyller vardagen. Varför inte reflektera över och vara uppmärksam på vad både små och stora saker runt omkring oss vill berätta. Varför inte se det vi möter som budskap med information till oss. Livet blir så mycket roligare då och en djupare känsla av meningsfullhet skapas.

Det som kan verka som tillfälligheter visar att vår kommunikation fungerar på olika nivåer.

Här följer några exempel:

-du står i en av 65 kassor i ett stort varuhus när du inser att du har glömt att köpa hudkrämen du alltid använder. Det är långt till hudvårdsavdelningen och det är strax din tur att betala för de inhandlade varorna. Då tittar du på tidskrifterna intill kassan och vad ligger där? JO, EXAKT DEN HUDKRÄM DU VILL HA. AV ALLA DE 50 SORTERS HUDKRÄMER SOM FINNS I DETTA VARUHUS SÅ LIGGER DEN DU VILL HA FRAMFÖR DINA ÖGON. Fascinerande att den person som tydligen ångrat sitt köp har lagt hudkrämen just i den kassa där du står.

-du har äntligen bestämt dig för att döva ditt dåliga samvete genom att lämna tillbaka den bok du lånade för tio år sedan av en person du knappast sett sedan dess. På väg till denna person gör du en avstickare på ett annat ställe och VEM STÅR DÄR OM INTE BOKENS ÄGARE

-du sitter i samtal med en person du träffar i ditt yrke. Detta är avslutningssamtalet och helt apropå säger personen i fråga "det är en bok jag så gärna skulle vill ha men den är slut på förlaget och den finns inte på biblioteket." JUST DENNA BOK HAR DU I DIN VÄSKA OCH HAR PLANERAT ATT GE  PERSONEN I AVSKEDSPRESENT

4 kommentarer:

  1. de händer ibland sånt här =)

    SvaraRadera
  2. Jo visst händer dessa tillfälligheter om man bara skulle se och tänka till litet mera ibland. Det finns ju mycket som man står där och funderar på hur hände detta.
    Ha det så bra
    Anneli

    SvaraRadera
  3. Jo, det gäller att se det!
    kram

    SvaraRadera
  4. Tack för din omtanke!

    Ha en fin helg!
    kram

    SvaraRadera