Translate

9 januari 2012

Lite råd angående härskartendenser, energitjuvar mm

En bild från toppen av mitt promenadberg
P g a den respons jag fått på de två senaste inläggen går mina tankar även till förslag på hur man underlättar för sig själv när man möter människor som tar ens energi, härskar, kontrollerar och manipulerar.

Ett råd är att vara uppmärksam ifall du plötsligt blir trött när du kommunicerar med någon och du känner att du håller på att dräneras på din energi. Avsluta i så fall samtalet så snabbt som möjligt. Reflektera gärna över vad personen i fråga gör med dig och i fall du vill ha en sådan relation.

I fall du har en chef som har psykopatiska, sociopatiska drag eller andra tidiga störningar, kan det vara svårt att i början på en sådan relation inse att så är fallet. En person med dessa drag har tidigt en tendens att dupera och höja dig till skyarna, vilket gör det svårare för dig att uttrycka en annan åsikt än den chefen har.

När du inte längre orkar hålla med utan väljer att uttrycka vad du tycker och tänker, blir du snabbt svartmålad och ramlar ner från piedestalen. Risken finns att du då blir den projektionstavla jag skrev om i inlägget om energitjuvar. Faktum är att det inte blir hållbart i längden att stanna kvar på en liknande arbetsplats. Eftersom du automatiskt befinner dig i ett underläge om du är anställd, så bör du lämna arbetsplatsen så snabbt det går. Tyvärr har inte våra fackförbund någon makt i liknande lägen, utan de som blir lidande är arbetstagarna.

2 kommentarer: